Regionální muzeum Kladrubska

Po rozsáhlé rekonstrukci přivítalo muzeum Kladrubska návštěvníky v nové expozici, která mimo jiné představuje historii Kladrub, od založení kláštera v roce 1115, až do roku 1945.

Nejzajímavější a nejatraktivnější částí  expozice Historie Kladrub je 3D model Kladrub z roku 1843, na který se pomocí VIdeo Mappingu promítá průběh největšího požáru v kladrubské historii. Video Mapping je "speciální projekce", která u návštěvníků vzbuzuje nezapomenutelné zážitky. Důležitou součástí takové projekce je právě obsah, který může být doplněn impresivní hudbou. Pomocí projektorů lze zakřivit a zdůraznit jakýkoli tvar, linii nebo prostor. Videomapping svůj název odvozuje od toho, že doslova „mapuje“ prvky architektury či tvary předmětů, se kterými pracuje ve výsledném obrazu. Na rozdíl od klasické projekce využívá 3D efektu, a to především z perspektivy diváka.

VideoMapping (zdroj Youtube AV MEDIA)

Reportáž (zdroj Youtube, minuta 10:40)

Kromě stálých expozic, kterými jsou Historie Kladrub, Objekty pevnostního systému na Kladrubsku a Norimberská cesta, připravuje muzeum i mnoho tématických výstav. Více zde.  

Chcete podobné řešení?

Podobné reference