Kino Kotva České Budějovice

Kino Kotva je prvním jednosálovým kinem s unikátním zvukem Dolby Atmos

Kino Kotva je jednosálové kino s kapacitou 215 míst. Přesně tolik návštěvníků si nyní může při jednom představení vychutnat nejen dokonalý obraz, ale od září i dokonalý zvuk. Ten přináší do českobudějovického kina unikátní systém Dolby Atmos. Kino Kotva patří k prvním jednosálovým kinům, ve kterém jsme Dolby Atmos realizovali. Po multikinech CineStar Anděl a Premiere Cinemas v Hostivaři a Olomouci se jedná o čtvrtý sál, kde si návštěvníci mohou tento jedinečný zážitek zprostředkovaný zvukovým systémem Dolby Atmos dopřát. 

Zajímavé na Atmosu v první řadě je, že není pevně stanoven počet použitých reproduktorů, jako je tomu u Dolby 5.1, 7.1 apod. Vše zde závisí na velikosti sálu a ačkoliv by se mohlo zdát, že bude problém s kompatibilitou u zvukové stopy a různých sálů s různým počtem reproduktorů, není tomu tak. Zvuk pro Atmos je totiž strukturován tak, aby byl dopočítáván až na místě promítání speciálním zvukovým procesorem. Zvuková stopa je u vybraných snímků součástí tzv. DCP (Digital Cinema Package) formátu, jejž kino obdrží od distributora. Standardní kino má reproduktory umístěné ve 2D rovině, což znamená, že jsou umístěny po stranách, vepředu a vzadu. Dolby Atmos má reproduktory umístěné i na stropě. To vytváří tzv.efekt „object based“, tzn. že každá věc ve filmu je objekt a vytváří nádherné prostorové efekty a zvuk tak diváky obklopuje ze všech stran. Dolby Atmos je "Oskarový zvuk", který přináší divákům skutečný prožitek z promítaného filmu.

Zajímavým řešením je i unikátní titulkovací systém s LCD,  zaintegrovaný pod plátnem. Pokud si chcete dopřát opravdový komfort a zážitek při sledování filmů, navštivte kino Kotva v Českých Budějovicích.

  • 4K DCI projektor: BARCO DP4K 23B
  • 4K DCI server: DOLBY/DOREMI IMB4K
  • 3D systém Depth 3D
  • Nový zvukový systém DOLBY ATMOS 

KINO KOTVA

Dnes digitální 3D kino Kotva je jednosálové tradiční kino s kapacitou 215 míst. Vedle tradičních projekcí nabízíme různé filmové řady (pro děti a mládež / kino za hubičku / rock v kinech / filmotéka / dokumenty v kině Kotva), projekce pro školy, podílíme se na organizaci festivalů (Jeden svět, Projekt 100, Fotojatka, Festival Outdoorových filmů, Ekofilm, Dny slovenské kultury, Festival francouzského filmu, atd.). Velkému ohlasu diváků se těší i náš alternativní program (přímé přenosy z Metropolitní opery v New Yorku, přímé přenosy baletních představení, koncertů, cestovatelská promítání).

Chcete podobné řešení?

Podobné reference