Tour našimi studii by se neobešla bez srdce celého studia – režie. Eventy i živá vysílání zde fungují bez problémů a jako na drátkách, a to nejen díky technice, ale také týmu, který se v ní skrývá.

V předchozích stanovištích už jste se mohli dozvědět:

Tentokrát se podíváme za oponu všech akcí.

Režie je sdílená – jedno zařízení může obsloužit obě studia. Má také několik částí a my si je společně postupně projdeme.

Režisér je během akcí nepostradatelný. Před samotnou akcí s klientem diskutuje o konceptu. Dokáže také předat spoustu cenných rad klientovi. Samotná akce má ve výsledku skvělý nejen vizuál, ale i chod – je dynamická a divák se ani v online prostředí nenudí. Obsahy a orientaci v nich má pod palcem a během živého vysílání se postará o hladký průběh celého streamu. Klíčovou roli odehrává ještě před vysíláním, než začne odpočet. Ve chvíli, kdy se před studiem rozsvítí červené světlo, se z režiséra stává mozek celé akce, který řídí tým kameramanů na place i techniků v režii.  

První část režie patří zvukaři. Účinkující nemusí složitě zacházet do zadní části režie – hned u vchodu jej obslouží mikrofonista – nasadí účinkujícímu mikrofon, případně in-ear. Díky in-earu může moderátor komunikovat s režií a naopak, aniž by rušil divákův dojem během vysílání.

 Druhé části vévodí režisér. Zde sedí také střihač kamer – ten může na dálku kamery ovládat a záběry z kamer různě nastavovat. Tato pozice sousedí s grafikem. Grafik se stará o veškeré vizuály ve studiu, tedy to, co vidí divák přímo v televizi, nebo jiném zařízení. Ať už se jedná o grafy, přidané obrázky nebo předměty. Důležité je ovšem říci, že nově obstarává i 3D grafiku.

V neposlední řadě zde sedí také technik, který se stará o hladký průběh vysílání. Pokud klient akci vysílá i do online prostředí, právě tento člověk má na bedrech kontrolu do všech kanálů, ať už se jedná o YouTube, Vimeo či Facebook – na tyto platformy streamujeme nejčastěji. Zároveň se buď sám, nebo s kolegou stará o vzdálené účastníky. Zpravidla se před samotným vysíláním kontrolně s účastníkem spojujeme, zkoušíme kvalitu signálu a také mu pomůžeme posadit se tak, aby byl přenos kvalitní – tzn. tak, aby za sebou např. neměl okno, aby byl dobře vidět, ale i slyšet.

V režii se nachází také tlumočnická kabina. To nám umožňuje vysílat dvojjazyčně. O tom, jak takový stream vypadá si můžete přečíst jednu z našich referencí.

Za kabinou se nachází poslední pracoviště – zde se zpracovávají prezentace a videa.

Tour touto částí studia byla zakončena pro hosty Back to business krátkou ukázkou toho, jak spolu technici na akci kooperují a sami byli do děje vtaženi – obdrželi scénář, který bedlivě kontrolovali a každý dostal také intercom, bez kterého se žádná akce neobejde.

Máte zájem o naše studio?