Panoramatické 3D kino Partizánske

Město Partizánske se může pochlubit jedním z nejmodernějších kin na Slovensku, a to díky celkové rekonstrukci, kterou realizovala společnost AV MEDIA.

Město Partizánske začalo s přípravou realizace rekonstrukce kina již v loňském roce. V letošním roce pak proběhla vlastní rekonstrukce, která vyvrcholila slavnostním otevřením v červnu.

SAMOTNÁ REKONSTRUKCE OBSAHOVALA NĚKOLIK ČÁSTÍ

Zahrnovala instalaci nových akustických podhledů, akustického obložení stěn, instalaci nových rozvodů elektroinstalace, vzduchotechniky. Vzduchotechnika je kromě stropní části rozvedena i pod nově prodlouženými schody, na kterých jsou nainstalovány nové sedačky. Rovněž byly vyměněny podlahové krytiny a další drobnosti. Před třemi lety byl v kině nainstalován špičkový zvuk, který má nyní díky výborné akustice možnost vyniknout. Kino získalo mimo jiné i nové výztuže a kabeláže pro nový revoluční zvukový systém Dolby Atmos.

DOLBY ATMOS

Technologii Atmos představila společnost Dolby Laboratories začátkem roku 2012 v USA. Novinka slibovala perfektní prostorový zvuk, vtáhnutí diváka přímo do děje a především „něco nového“, co má přesvědčit návštěvníky do kina zajít. Zajímavé na Atmosu v první řadě je, že není pevně stanoven počet použitých reproduktorů, jako tomu je u Dolby 5.1, 7.1 apod. Vše zde závisí na velikosti sálu a ačkoliv by se mohlo zdát, že bude problém s kompatibilitou u zvukové stopy a různých sálů s různým počtem reproduktorů, není tomu tak. Zvuk pro Atmos je totiž strukturován tak, aby byl dopočítáván až na místě promítání speciálním zvukovým procesorem, viz níže. Zvuková stopa je u vybraných snímků součástí tzv. DCP (Digital Cinema Package) formátu, jejž kino obdrží od distributora. Standardní kino má reproduktory umístěné ve 2D rovině, což znamená, že jsou umístěny po stranách, vepředu a vzadu. Dolby Atmos má reproduktory umístěné i na stropě, které vytváří tzv.efekt „object based“, tzn. že každá věc ve filmu je objekt a vytváří nádherné prostorové efekty. Film Gravitace získal za zvuk Dolby Atmos Oskara.

Více o Dolby Atmos zde.

Rekonstrukce kina byla financována ze zdrojů města s podporou Audiovizuálního fondu, z jehož prostředků byly hrazeny náklady související s instalací nových sedaček.

DIVÁCI SI PŘIJDOU NA SVÉ

Kromě filmových premiér, které jsou díky digitalizaci kina přístupné divákům ihned po jejich uvedení, připravuje kino Partizánske i tituly pro náročného diváka, které byly oceněny na různých světových filmových festivalech. Digitalizace umožňuje i promítání alternativního obsahu, jako jsou sportovní přenosy nebo přenosy z Metropolitní opery a Bolšojo Těatra z Moskvy.

Díky celkové rekonstrukci nabízí nyní kino Partizánske svým návštěvníkům nevšední zážitek, skvělý program a komfortní prostředí.

Video ze slavnostního otevření kina Partizánske

Chcete podobné řešení?

Podobné reference