10. jubilejního ročníku se zúčastnilo 100 návštěvníků

V krásných prostorách kláštera Plasy proběhlo podzimní inspirativní setkání, které pro vás každoročně pořádáme. A protože "10" si zaslouží něco jedinečného, změnili jsme koncept a připravili jsme pro vás inspirativní workshopy, které vás, věříme, oslovily a inspirovaly.

V dopolední části představila paní Blanka Kreibichová spolu s panem Jakubem Chaloupkou z Národního technického muzea projekt Centra stavitelského dědictví Plasy. Následovalo představení dotačních titulů, o které se postarala poradenská agentura RPA.

Hlavní část setkání byla rozdělena do pěti tématických workshopů, které zastřešila společnost AV MEDIA, společně s jejími partnery. Paní Kateřina Soukupová připravila workshop Realizace expozic, kde jsme společně hledali odpovědi na otázky: má být expozice pro každého? Líbí se totéž teenagerům i dětem? Zajímá ženy totéž co muže? Máme podléhat módním trendům? Ničí vysoká odbornost její atraktivitu? Výsledkem je, že žádná expozice nemusí být nudná. Michal Novák, ze společnosti ERCO připravil workshop plný zajímavých ukázek možnosti osvětlení exponátů a ukázal nám, jak správně zvolit světlo tak, aby zvýraznilo exponát a nezastínilo ho. Jak sám řekl: " Neprodáváme svítidla, ale světlo". Nejvíce ukázek jsme si užili a vyzkoušeli na workshopu, který vedl Honza Buriánek, AV MEDIA. Mohli jsme si vyzkoušet spoustu "hračiček" a dozvěděli jsme se zajímavé věci o obsahu v rámci muzejních expozic. Jaké jsou možnosti audoguidů a jejich přínosy pro návštěvníky nám představil pan Vladimír Martinec ze společnosti Promotion and Education a Viktor Plass, AV MEDIA nás provedl zajímavým workshopem scénografie.

V odpolední části nás čekala komentovaná prohlídka expozice Centra stavitelského dědictví Plasy a celý den jsme završili prohlídkou pivovaru. 

Průběh celého dne si můžete prohlídnout v naší fotogalerii. Již brzy pro vás budeme mít i video.

Děkujeme za vaši účast a těšíme se na příští inspirativní setkání...a kdo ví, třeba to příští bude právě u vás.

Libuše Pitelková
AV MEDIA, a.s.