Jedinečný zvukový systém přináší návštěvníkům úžasný filmový zážitek

Kino Kotva je jednosálové kino s kapacitou 215 míst. Přesně tolik návštěvníků si nyní může při jednom představení vychutnat nejen dokonalý obraz, ale od září i dokonalý zvuk. Ten přináší do českobudějovického kina unikátní systém Dolby Atmos. Kino Kotva patří k prvním jednosálovým kinům, ve kterém jsme Dolby Atmos realizovali. Po multikinech CineStar Anděl a Premiere Cinemas v Hostivaři a Olomouci se jedná o čtvrtý sál, kde si návštěvníci mohou tento jedinečný zážitek zprostředkovaný zvukovým systémem Dolby Atmos dopřát. 

Zajímavé na Atmosu v první řadě je, že není pevně stanoven počet použitých reproduktorů, jako je tomu u Dolby 5.1, 7.1 apod. Vše zde závisí na velikosti sálu a ačkoliv by se mohlo zdát, že bude problém s kompatibilitou u zvukové stopy a různých sálů s různým počtem reproduktorů, není tomu tak. Zvuk pro Atmos je totiž strukturován tak, aby byl dopočítáván až na místě promítání speciálním zvukovým procesorem. Zvuková stopa je u vybraných snímků součástí tzv. DCP (Digital Cinema Package) formátu, jejž kino obdrží od distributora. Standardní kino má reproduktory umístěné ve 2D rovině, což znamená, že jsou umístěny po stranách, vepředu a vzadu. Dolby Atmos má reproduktory umístěné i na stropě. To vytváří tzv.efekt „object based“, tzn. že každá věc ve filmu je objekt a vytváří nádherné prostorové efekty a zvuk tak diváky obklopuje ze všech stran. Dolby Atmos je "Oskarový zvuk", který přináší divákům skutečný prožitek z promítaného filmu.

Zajímavým řešením je i unikátní titulkovací systém s LCD,  zaintegrovaný pod plátnem. Pokud si chcete dopřát opravdový komfort a zážitek při sledování filmů, navštivte kino Kotva v Českých Budějovicích.