Tradiční zasedací místnost je většinou navržena pro hodinová setkání s týmem. Pojďme tuto místnost přeměnit na něco, co budou lidé rádi vyhledávat, účelně a aktivně využívat nejen pro osobní setkávání, ale také pro hybridní meetingy.

Soustřeďte se na zkušenosti a zážitky, které chcete lidem zprostředkovat. Formou, která se bude blížit opravdovému zážitku, jako bychom byly v místnosti všichni osobně přítomni. Jak toho dosáhnout? Zaměřte se na správný a smysluplný výběr technologií. Jaká technologie musí být v jaké místnosti a proč jí tam chcete mít.

V malé místnosti je dostačující jeden zobrazovač a kamera s reproduktorem a mikrofonem. Ve středně velké místnosti můžete smysluplně využít dva zobrazovače (jeden pro sdílení obsahu a druhý pro přenos videa s přehlednou viditelnosti aktivních účastníků). Ve středně velké místnosti stačí jedna kamera např. s umělou inteligencí, která automaticky přenáší obraz každého fyzicky přítomného účastníka samostatně do prostředí komunikační platformy všem účastníkům. Díky této nové vlastnosti zprostředkujete přirozený oční kontakt a řeč těla. Ujistěte se, že máte v takové místnosti alespoň dva reproduktory a mikrofony. 

Ve velké místnosti můžete využít širokoúhlou projekční stěnu, LED stěnu anebo až tři zobrazovače současně. Dva z nich jsou náhledové a jeden interaktivní. Interaktivní zobrazovač lze využít pro další způsoby spolupráce a kreativity. Sdílet digitální obsah do kterého lze psát a čmárat obousměrně prostřednictvím Microsoft Whiteboard, Cisco WEBEX Whiteboard, Zoom Whiteboard, SMART Meeting Pro, Miro, Mural, Canvas, Collaboard a další interaktivní aplikace.

Čím větší projekční plochu zvolíte, tím lépe zprostředkujete uživatelskou zkušenost z hybridního setkání samozřejmě v závislosti na velikosti místnosti. Velké místnosti potřebují stropní reproduktory a mikrofony. Prostor je velký a setkává se v něm více lidí současně. Je důležité, aby lidé byly v místnosti dobře slyšet, a to zprostředkuje právě stropní mikrofon, který automaticky zpracovává zvukovou stopu v místnosti a odstraňuje nežádoucí šumy v okolí.

Malé, středně velké a velké hybridní pracovní prostory je potřeba akusticky ošetřit. Tuto část většina zákazníků podceňuje, a přesto je to jedna z nejlepších investic, která výrazným způsobem ovlivňuje uživatelskou zkušenost. Současně lze velkou místnost vybavit rezervačním nebo řídícím systémem, který umožní místnost ovládat, automaticky vyvolá konkrétní pracovní scénář a současně zpřehlední reálnou využitelnost prostor.

Další věc, kterou je potřeba přehodnotit je tvar stolu. Stoly ve tvaru kytarového trsátka, vajíčka nebo oblouku dobře fungují pro hybridní spolupráci. Lidé, kteří se účastní osobně si sednou kolem stolu a budou všichni rovnoměrně čelem ke kameře. Díky tomu budou mít přirozenou interakci se vzdálenými účastníky, ale současně budou v dostatečném úhlu k ostatním fyzicky přítomným kolegům v místnosti.

Zaujali vás HIBRIDNÍ pracovní prostory? Máte zájem si navrhnou hybridní místnost, ale preferujete si vše vyzkoušet prakticky? Neváhejte se na nás obrátit nebo si domluvte inspirativní prohlídku našich prostor, které jsou navržené dle hybridních potřeb a přání našich zaměstnanců.