Poly řešení pro MS Teams

V posledních několika měsících musí každý, kdo se alespoň trochu zajímá o UC aplikace a zařízení pro vzdálenou komunikaci slyšet o komunikační platformě Microsoft Teams ze všech stran. Microsoft představil tuto novou platformu již v roce 2017. Proces přechodu ze současného Skype for Business na Microsoft Teams nabral na obrátkách od chvíle, kdy Microsoft oznámil termíny konečné podpory Skype for Business, jak na úrovni standardního uživatelského prostředí, tak nativní podpory certifikovaných (3PIP) HW zařízení v rámci S4B.

  • Konec podpory S4B on-premise serveru: 14.10. 2025
  • Konec podpory S4B online služby: 31.7. 2021
  • Konec podpory 3PIP HW zařízení pro S4B online: 31.7. 2023

V případě zájmu se můžete nejen s Microsoft Teams prakticky seznámit během zážitkové inspirace. Registrovat se můžete zdarma na www.inspirovamolidmi.cz/teams

Skutečnost, že Microsoft do vývoje Microsoft Teams investuje velkou energii je zcela evidentní a každý, kdo si vyzkoušel s Microsoft Teams pracovat pozná výhody a přesahy této komunikační platformy, která současně mění pracovní návyky a způsob komunikace ve všech směrech. Uživatelé Microsoft Teams se mohou posunout do zcela jiné dimenze textových diskuzí, sdílených souborů a integrace s Office 365 nástroji (a díky API samozřejmě nejen s nimi, ale i s aplikacemi třetích stran).

Další obrovský posun je kvalita audio/video komunikace. Nečekejte žádné problémy s RDP/BFCP implementací při sdílení prezentace, nečekejte nekvalitní obraz ani rozpadající zvuk. Microsoft Teams jsou připravené pro každodenní práci ve všech směrech a defacto jediný obecný problém, kterému budete muset v rámci nasazení čelit, je hladká adopce uživatelů. Rychlejšímu nasazení a oblibě mezi uživateli mohou výrazným způsobem pomoci technologie fungující s Microsoft Teams ve společné synergii. Když to převedeme do lidské řeči, jestli budou mít uživatele k dispozici kromě softwarového klienta v PC i hardwarové doplňky, které fungují zcela přirozeným způsobem.

A právě v tomto okamžiku nastupují na scénu technologické firmy, které připravují hardwarová zařízení certifikovaná pro Microsoft Teams. Tato zařízení jsou prověřená, garantují funkčnost v daném prostředí a mají implementovanou aplikaci vyvinutou přímo Microsoftem.

Jednou z těchto technologických firem je Poly, které vzniklo jako nová značka po spojení dvou lídrů na trhu v oblasti videokonferenční komunikace a náhlavních souprav: Polycom a Plantronics. Poly spolupracuje s Microsoft více než 15 let – snad každý kdo kdy pracoval s Microsoft technologií se dostal do kontaktu s Polycom jednotkou či Plantronics headsetem.

Poly produkty, které jsou certifikované pro Microsoft Teams si postupně představíme v dalších článcích. Jestliže máte zájem zapůjčit si něketrý z těchto produktů, kontaktujte naše obchodní konzultanty.