Podívejte se na záznam všech čtyř on-line konferencí

Nestihli jste některou z našich virtuálních konferencí? Nevadí. Připravili jsme pro vás jejich záznam.

Při prvním setkání jsme se zaměřili na téma scénografie, zavítali na hrad Strečno, poodkryli umění světelného designu a vyzkoušeli si tipy a triky s průvodcovskými systémy. Také jsme se zabývali otázkou, jak propojit návštěvu muzejní expozice se školní výukou a tématem virtuálních prohlídek expozic.

Ještě v dubnu proběhl navazující seminář k tématu virtuálních prohlídek expozic a digitalizace a podrobněji jsme se zaměřili na možnost propojení expozic se školní výukou prostřednictvím nového řešení Class VR. Tentokrát jsme mezi hosty přivítali mimo jiné audiovizuálního umělce a sochaře Daniela Peštu, který je autorem výstavy DeTermination v DOX, 3D specialistu Tomáše Svobodu nebo Mikoláše Zuzu, který přinesl na ukázku velmi zdařilé modely z 3D tisku.

Hlavní téma třetí konference se věnovalo světlu, jakožto čtvrtému rozměru architektury. Tentokrát bylo setkání oživeno i praktickou ukázkou
svícení, na které jsme si zároveň vyzkoušeli i další možnosti virtuálního studia.

Zatím poslední setkání přeneslo účastníky za hranice naší republiky a seznámilo je s některými zahraničními projekty v muzeích. Věnovali jsme se i otázce audiovizuálních interpretací a virtuální realitě.