V červenci byl otevřen jubilejní 20. POL POINT

Na začátku července otevřelo vedení středočeské policie společně s hejtmankou Petrou Peckovou již 20. jubilejní Pol Point- policejní bod, který umožňuje komunikaci občana s policií bez fyzické přítomnosti policisty. Byl otevřen přímo na prvním nádvoří hradu Křivoklát, v budově, kde sídlí galerie Nakřivo a kameník.

Slavnostního otevření na hradě Křivoklát se zúčastnil generál Václav Kučera, ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje a současně i autor projektu, náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku plk. Mgr. Michal Keřka, hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková, zástupci z Generálního ředitelství Národního památkového ústavu ČR, ale také zástupci společnosti AV MEDIA, a.s., CISCO a Alef Nula, dodavatelé technologie.

„Tuto službu na hradě vítáme. Policie je důvěryhodná instituce a Pol Point dodá hradu ještě více na bezpečnosti,“ řekl kastelán hradu Petr Slabý. Občan může sdělit (či získat) informace důležité pro trestní či jiné řízení prostřednictvím videokonference, a to buď přímo v objektu policie nebo na obecních či městských úřadech." 

Zdroj FRYČOVÁ, Renáta, RAPORT. CZ: Policejní bod nyní i na Křivoklátě.  [on line] [cit. 05.08. 2021].   Dostupné na: Raport - Monitora