Stojíte ve studiu a za vámi je zelená stěna, ale diváci na obrazovkách vidí, že se procházíte uprostřed New Yorku. Ano, přesně tohle dokáže green screen – přenese vás a váš event tam, kam si zrovna usmyslíte.

Ne nadarmo jsme si kvalitní green screen aparaturu vytvořili přímo pod střechou oneAVstudia. Technika tzv. klíčování udělá z každého eventu opravdovou show a dá vám mnohdy až nepředstavitelné možnosti.

Jenže jak to tak bývá, vše vyžaduje aspoň malou přípravu. A eventy před zeleným pozadím nejsou výjimkou.

Než uspořádáte svůj první event v našem oneAVstudiu Green Screen, prozradíme vám, jak se pro tuto příležitost správně obléct nebo co vás jako řečníka před green screenem čeká.

CO JE GREEN SCREEN A JAK FUNGUJE

Klidně je možné, že dnes o zázraku jménem green screen čtete poprvé. O co se tedy jedná?

Green screen je obecné pojmenování pro techniku tzv. klíčování, která spojuje dvě obrazové vrstvy (řečníka a pozadí) do jedné. Nejdůležitější roli hraje zelené pozadí (green screen). To sice kamera v realitě zachycuje jako zelené plátno/stěnu, ale zelená barva je následně v počítači nahrazena libovolným pozadím – třeba nádhernou přírodou nebo zmíněným New Yorkem.

Při online a hybridních eventech hraje green screen významnou roli. Když například pořádáte virtuální konferenci, může přímo za vámi běžet graf, animace a podobné efekty. A to je přece lepší než nudné jednotvárné pozadí.

JAK S OBLEČENÍM? VYHNĚTE SE ZELENÉ

Ve světě módy by k sobě dvě stejně barevné věci skvěle ladily, ale u green screenu bohužel stejná logika neplatí. Kdybyste si na sebe před zelené plátno vzali zelené oblečení, stane se to, že... zmizíte. Splynete s pozadím a nepůjdete vidět.

Takže až se začnete chystat na vystupování před green screenem, doporučujeme v šatníku nechat všechno oblečení zelené a podobné barvy (například khaki, odstíny zeleno-modré a podobně). V některých případech je možné oděvy zelených odstínů přebarvit, ale výběrem správné barvy trička, kalhot nebo šatů uděláte velký krok k úspěchu!

NEJVĚTŠÍ VÝHODY GREEN SCREENU

Pokud jste zatím neměli to štěstí si práci s green screenem vyzkoušet, rovnou vás uklidníme: žádné obavy. Když se nad účinkování před ním připravíte, přinese spoustu výhod:

  • během online a hybridního eventu za vámi může běžet jakékoliv pozadí
  • pokud nemáte čas na přípravu vlastní vizualizace, vyberete si některou z „šablon“
  • green screen udělá z jakéhokoliv eventu interaktivní a zábavnou podívanou
  • při využití našeho oneAVstudia Green Screen nebudete mít prakticky žádné starosti s přípravou
  • nemusíte pořádat jen živé akce, videa před green screenem si můžete předtočit a poté je pouštět ze záznamu

NA CO DALŠÍHO SI DÁT POZOR

Nemít na sobě před green screenem nic zeleného je základ, ale hodí se myslet i na několik dalších drobností, které ve výsledku dělají velký rozdíl v kvalitě výstupu (obrazu).

  • vyhněte se křiklavému a lesklému oblečení – kromě zelené barvy nedělají dobrotu ani třpytivé, lesklé nebo jinak extra výrazné oděvy. Pokud můžeme doporučit nějakou kombinaci, tak pánům oblek s modrou košilí a dámám cokoliv “nezeleného a netřpytivého”, ale tak, aby outfitu nedominovala bílá barva 
  • méně šperků – řetízky, náhrdelníky a další šperky mohou za prvé dělat neplechu při mluvení do mikrofonu a za druhé rušit výsledný obraz. Netřpytivé hodinky nebo snubní prsten si ale klidně nechte na sobě
  • mějte vlasy pod kontrolou – vystupujícím s delšími vlasy doporučujeme, aby si svou kštici jakýmkoliv způsobem zpevnili. Volně poletující vlasy totiž mohou při pohybech ze strany na stranu dělat před green screenem neplechu.

TROCHA TRÉNINKU A JE Z VÁS PROFÍK NA GREEN SCREEN

Vystupování před green screenem probíhá z pohledu řečníka (chcete-li vystupujícího) trochu jinak než v prostředí s běžným pozadím.

Zatímco v klasickém studiu má vystupující k dispozici řadu fyzických pomůcek, v případě green screenu před ním často stojí pouze zelený pult a zbytek aktivity probíhá interaktivně.

Co to pro vás znamená? Chystáte-li se na svůj první event ve studiu se zeleným pozadím, čeká vás malý trénink, jak správně interagovat s grafickými prvky a virtuálním prostředím obecně. Ale žádné strachy, toto zaškolení zvládne každý a brzy z vás bude profík na green screen!

JAK FUNGUJE NAŠE GREEN SCREEN STUDIO

Studio se zeleným pozadím samozřejmě najdete i v AV MEDIA EVENTS. A to dokonce přímo v našem oneAVstudiu!

Pokud se v něm rozhodne uspořádat virtuální event nebo natočit působivé video, čeká na vás profesionální zázemí. Místo kusu zelené látky se těšte na plochu z dřevěných desek, potřenou kvalitním zeleným nátěrem.

Až do oneAVstudia Green Screen dorazíte, vyberete si jednu z již vytvořených podob studií, nebo vám naprogramujeme studio do puntíku tak, jak si ho představujete.

Studio s green screenem si klidně pronajměte jen na půl dne, ale když bude potřeba, můžete v něm natáčet třeba dva dny. Kolegové vám vše ukážou, vysvětlí a poradí s každým detailem.

POJĎME SPOLEČNĚ USPOŘÁDAT EVENT

Už přesně víte, co vystupování před green screenem obnáší. Věřte, není se čeho bát. Kontaktujte některého z našich konzultantů a můžeme začít pracovat na vašem vysněném eventu – ať v online podobě, nebo klasicky naživo.

Věděli jste, že…

kromě green screenu (zeleného pozadí) je možné využít také tzv. blue screen (modré pozadí) a red screen (červené pozadí)? Někteří kameramani nebo fotografové přichází s modrou a červenou na scénu v případě, kdy na sobě účinkující mají spoustu zelené barvy a další rušivé efekty. Obecně ale platí, že green screen je pro techniku klíčování nejlepší.

Chcete využít naše studio?