9 sálů s celkovou kapacitou 1367 míst

V nově vybudovaném obchodním centru IGY v Českých Budějovicích otevřel CineStar celkem devět nových kinosálů s celkovou kapacitou 1367 míst.

 Největším sálem, do kterého se vejde až 316 diváků je sál číslo 1, který přináší 3D zvukový formát Dolby ATMOS a poprvé v rámci multiplexů CineStar v ČR i projektor s nativním rozlišením 4K, Christie CP4230.

4K projektor Christie CP4230 je i v sále č. 4, který zatím zůstává vybaven zvukovým systémem 7.1. Provozovatel jej označuje jako "ATMOS Ready". Ve stěnách a stropě jsou již připraveny rozvody reproduktorových kabelů, v projekční kabině je nainstalován zvukový procesor Dolby CP850. Takže v případě většího zájmu diváků o Dolby Atmos jej provozovatel dovybaví reprosoustavami a koncovými zesilovači, aktivuje licenci a zprovozní formát Dolby ATMOS i na tomto sále.

Oba sály umožňují 3D stereoskopickou projekci přes systém DepthQ.

 CineStar v Českých Budějovicích má ale pro diváky více novinek.  Sál s číslem 3 je prvním sálem v rámci multiplexů v ČR, který je pro 3D stereoskopickou projekci vybaven duální projekcí. Tu tvoří dvojice projektorů Christie CP2215 a každý z nich promítá přes jeden polarizační filtr systému Volfoni SMART CRYSTAL. Duální projekce totiž umožňuje nejkorektnější projekci 3D obrazové stereoskopie.

Na zbylých šesti sálech je instalován zvukový systém 7.1 a projektory Christie CP2215 s tím, že 3D technologii DepthQ najdeme ještě na sálech s čísly 2 a 9. 

Více na www.digitalnikino.cz