I navzdory tomu, že se hlásíme k digitální transformaci práce, při které očekáváme efektivní nasazení moderních digitálních technologií, nejsme v některých pracovních činnostech ochotni přijmout změnu ve formě nové příležitosti.

Uveďme například týmová jednání, na kterých se většina z nás neobejde bez přítomnosti papírového flipchartu. Měli bychom se vážně zamyslet nad budoucností, jak analogový nástroj v digitálním světě jednoduše nahradit.

Jakou máte odpověď na otázku: Co uděláte s analogovými poznámkami vytvořenými na papírovém flipchartu? Většina odpovědí obsahuje následující sdělení. Někdy to s poznámkami u nás ve firmě dopadne opravdu špatně, popsané papírové listy ztratíme nebo si je někdo bez vědomí ostatních členů týmu odnese. Většina z nás si poznámky digitalizuje přes mobilní zařízení nebo někoho z týmu požádáme o přepsání podkladů do Wordu či Excelu. Málokdo si odpoví: Proč si vlastně znepříjemňujeme nejen průběh, ale i samotný závěr společných setkání? Odpověď je velice jednoduchá. Papírový flipchart lze nahradit interaktivním displejem Samsung Flip při zachování tradičního způsobu psaní.

Interaktivní digitální flipchart pro tvůrčí a inovativní myšlení

Samsung Flip je výsledkem tříletého úsilí mnoha odborníků z různých oborů. Při návrhu měli všichni jeden společný cíl, jak zjednodušit a zefektivnit schůzky v kanceláři.

„Chtěli jsme navrhnout nástroj určený pro týmovou spolupráci v digitálním světě, který se bude hodit do dnešního pracovního prostoru. Strávili jsme spoustu času nad způsoby spolupráce uživatelů v praxi, stejně jsme posuzovali výhody i nevýhody digitálních a analogových nástrojů, abychom využili jen ty nejdůležitější pracovní scénáře,“ doplňuje Martin Kocur, Channel Account Manager, Samsung Česká a Slovenská republika.

Samsung Flip má velký potenciál významně ovlivnit stávající pracovní zvyklosti a chování lidí v pracovním prostoru, který je navržen právě pro aktivní spolupráci. Díky Samsung Flip přenesete neotřelé nápady do skutečného života odkudkoli a kdykoli.

„Samsung Flip je určen pro pracovní skupiny lidí, kteří spolupracují na nových nápadech. Psaní nebo čmárání na displeji je stejně přirozené jako na papíru, což dělá ze Samsung Flip unikátní nástroj pro moderní kanceláře,“ doplňuje Jiří Plátek, marketingový manažer AV MEDIA, který se digitálními audio vizuálními nástroji věnuje již 10 let.

Při uchopení popisovače se uživatelé cítí, jako by opravdu psali na skutečném papíře, a to díky mimořádně citlivému displeji s ultra vysokým UHD rozlišením. Dotykem popisovače na displeji se rozhodnete, zdali použijete nástroj pro psaní nebo zvýrazňování. Navíc jsou k dispozici i různé palety barev.

Displej lze zavěsit na mobilní stojan, který umožňuje displej otočit na výšku (portrét) nebo na šířku (krajina). Nový vizuální obsah lze uložit, sdílet a prezentovat až na dvaceti pracovních listech. Pro vyhledání obsahu mezi jednotlivými listy využijete funkce rychlého posunu nebo si zobrazíte celý náhled.

Displej lze na stojanu naklonit do úhlu 4.5 stupně. Stojan je navíc vybaven pouzdrem pro zasunutí popisovače a odkládací poličkou pro notebooku. Stisknutím tlačítka na pouzdru nebo vyjmutím popisovače z držáku se Samsung Flip automaticky spustí.

Samsung Flip nalezne široké uplatnění pro různé varianty brainstormingu a facilitace nebo pro typy jednání např.: neformální diskuse, kreativní setkání, setkání malého týmu, pravidelná, ad-hoc, board a koordinačních setkání, týmové workshopy a školení.

 Flipchart, jak ho ještě neznáte!

Nejproduktivnější setkání jsou taková, kdy všichni účastníci mohou vyjádřit své vizuální návrhy nejlépe okamžitě. Proto mohou až čtyři lidé současně obsah připomínkovat. Dotykem prstu nebo dlaní lze poznámky vymazat.  

Samsung Flip šetří čas a zjednodušuje průběh společných setkání např. tím, že umožňuje sdílet vizuální digitální obsah z připojeného počítače, tabletu, mobilu nebo USB disku.

Uživatelé mohou vlastní digitální nápady sdílet i bezdrátově přes počítač či notebook s nainstalovaným Windows 10, NFC nebo obsah zrcadlit přes screen mirroring. Kromě zrcadlení lze prezentovaný obsah zachytit ve formě print screnu a uložit do prostředí digitálního flipchartu Samsung Flip.  

Vizuální obsah vytvořený v prostředí digitálního flipchartu lze bezpečně odeslat na emailovou adresu, vytisknout na tiskárnu nebo uložit na síťový či přenosný USB flash disk.

Ukládání a sdílení obsahu lze chránit uživatelským bezpečnostním heslem proti neautorizovaným osobám. Podklady zůstávají důvěrné a mohou je spravovat jen konkrétní lidé.