Vítejte u devátého vydání Budoucnost práce.

Dnes se zaměříme na téma: PROČ změnit, předefinovat, re-designovat, re-konfigurovat PRÁCI?

V minulých newsletterech jste si mohli přečíst: CO je těžištěm digitální spolupráce , JAK úspěšně přivést lidi zpět do kanceláře? , Odkud se berou dobré nápady?, JAK vytvořit a rozvíjet vysoce výkonné hybridní týmy?, JAK na změnu povahy práce a vzestup spolupracujících týmů?, PROČ mít rád svou práci?, JAK rozlišit pojem flexibilita vs. autonomie? a PROČ na zaměstnanecké zkušenosti a pracovním zážitku záleží?

Věřím, že vám dnešní příspěvek udělá jasno PROČ je nutné stávající práci nejen změnit. Budu rád za vaše komentáře.

Zatímco budoucí výzvy a příležitosti pro každou organizaci vypadají jinak, jeden cíl je jasný: HUMANIZOVAT budoucnost práce. Nastal čas znovu si představit, PROČ, JAK, CO, KDY. KDE s KÝM se práce provádí a uvolnit energii a nekonečné možnosti lidského potenciálu. BUDOUCNOST PRÁCE = přehodnocení povahy a způsobu práce, pracovní síly, pracovních prostor a technologií.

O covidu19 se mluvilo jako o stroji času, který změní naši budoucnost. Nyní nastal moment změny, která se čím dál rychleji mění a formuje v něco zcela nového. Nikdy nebyl lepší čas na to, abychom se zastavili a přemýšleli o budoucnosti práce.

Zamyslete se PROČ pracujeme, JAK chcete v budoucnu pracovat, CO od práce očekáváte, KDY, KDE s KÝM chcete práci vykonávat? Důležité otázky, na které bychom se měli soustředit. Zatímco organizace, vedoucí týmů a členové týmů budou mít zcela jiný výchozí bod v odpovědi, konečný cíl bude vždy stejný.

Změna budoucnosti práce není založena na sérií kroků, přizpůsobení procesů a předefinování postupů. Budoucnost práce je klíčem ke spokojenosti. Budoucnosti práce je klíčem ke spolupráci. Budoucnosti práce je klíčem ke spolutvoření nových nápadů. Budoucnost práce je klíčem ke kreativitě. Budoucnost práce je klíčem k inovacím. Pokud se práce dělá správně získáme klíč ke dveřím, které otevírající výjimečné pracovní prostředí určené pro produktivitu, dosahování společných výsledků, cílů, strategií, vizí a inovací.

Re-designovat a re-konfigurovat budoucnost práce není jen o krátkozrakém re-designu kancelářských prostor nebo re-konfiguraci pracovních způsobů práce. Budoucnost práce je klíčem k důvěře. Budoucnost práce je klíčem k odpovědnosti. Budoucnost práce je o vztazích mezi lidmi. Budoucnost práce je o zvídavosti. Budoucnost práce je o odolnosti. Budoucnost práce je mít práci opravdu rád.

Pokusme se práci udělat pro lidi lepší, ať spokojeně pracuji, ať se sami rádi vracejí do kanceláře, ať opakovaně a s radostí využívají digitální technologie, ať se sebevzdělávají, ať mají možnost společně s vámi rozhodovat o budoucnosti práce. 

Budoucnost práce je jedna velká přestavba celé organizace, vedoucích týmů, ale také členů týmů. Budoucnost práce je o lidech a jejich přístupu k práci. Budoucnost práce je o pracovních prostorech, které zprostředkovávají výjimečné pracovní zážitky. Budoucnost práce je o digitálních technologiích, které pomáhají a zjednodušují lidskou práci.

Jsme, jste, jsem připraven na BUDOUCNOST PRÁCE?

Svět se mění a s ním i způsoby práce, pracovní prostory, technologie a lidé. Přihlaste se k odběru newsletteru Budoucnost práce, abyste se dozvěděli více o měnící se povaze práce nebo se se mnou spojte prostřednictvím LinkedIn. 

Úvodní fotografie a video pochází z natáčení v prostorách WPP.