Dům Gustava Mahlera Jihlava

V roce 2009 došlo k rekonstrukci stávajících výstavních prostor a k otevření nových expozic muzea Gustava Mahlera.

Prostory domu byly oživeny atraktivními a nápaditými interiéry, scénickým osvětlením a audiovizuální technikou. Atmoséra je navíc umocněna hudbou Gustava Mahlera, která návštěvníky provází téměř na každém kroku. Spojením architekta a integrátora tak vznikla hravá a interaktivní expozice, která návštěvníkům nabízí příběh, který osloví návštěvníky každé věkové kategorie.

Expozice "Rodina Gustava Mahlera"

Ve sklepních prostorách, kde se tato expozice nachází, je k vidění mnoho hraček, modelů, jako jsou hlavolamy, chemické baňky, chemické aparatury, ale i dekorační předměty a hudební nástroje. Nejen děti, ale i dospělí se zajisté zabaví u informačních kiosků, které rozšiřují vědomosti hravou formou.

Expozice "Soužití 3 kultur, české, židovské a německé"

Na cestě do této expozice je možné zaposlouchat se do hudby Gustava Mahlera. Tato expozice představuje Jihlavu 19. století. Na kamenné dlažbě náměstí stojí trojice postav české, židovské a německé národnosti. Expozice je navíc oživena audiovizuální technikou. Na plazmové obrazovce běží životopisný dokument o životě Gustava Mahlera a v infokioscích je možné se odreagovat a prověřit své znalosti zeměpisu Evropy zábavnou formou. Architekt nezapomněl ani na děti. Ve „Světě dětí“ si mohou malí návštěvníci zapůjčit na hraní magnetickou tabuli, puzzle či domino, vše s tématikou Gustav Mahler a Jihlava.

Expozice "Gustav a Alma"

Tato expozice, která odhaluje historii moderními technologiemi působí na návštěvníka velmi uklidňujícím a pozitivním dojmem. Navíc se zde můžete na chvíli zastavit a zaposlouchat se do hudby Gustava Mahlera. Pro návštěvníky je připraven i pětiminutový film s názvem „Chlapcův kouzelný roh“. Hlavním tématem tohoto filmu je místo Gustava Mahlera v moderní hudbě. Film mohou návštěvníci zhlédnout na projekci v AV sálu.

Chcete podobné řešení?

Podobné reference