Dačického dům v Kutné Hoře – Výukové a prezentační centrum kulturního dědictví UNESCO

Interaktivní expozice, která představuje památky UNESCO na jednom místě

Necelý rok trvala kompletní rekonstrukce Dačického domu v Kutné Hoře, jehož součástí je Vzdělávací a prezentační centrum kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Interaktivní expozice, jejímž cílem je představení přírodního a kulturního dědictví UNESCO, využívá moderní technologie k prezentaci památek UNESCO, které mohou návštěvníci vidět v nejen v Kutné Hoře, ale i na ostatních místech celé České republiky. Interaktivní technologie mají mimo jiné za cíl oslovit dnešní mladou generaci, která se tak může zábavnou a hravou formou seznámit s kulturním dědictvím UNESCO. 

Přízemí - Návštěvnické centrum, Portálová síň, Biskupská kaple, Dačického dům a jeho rekonstrukce, vstup do IQ Parku
Suterén - IQ Park, Památky UNESCO v ČR, Kutná Hora a UNESCO
1. patro - Konferenční sál, Sezónní výstavy
2. patro - Přednáškový sál, Prezentační prostor, Dětský ateliér

Při řešení AV techniky bylo třeba počítat s tím, že technika bude umístěna v historických prostorách Dačického domu, kde musí být zachována architektura a historická hodnota prostor. AV technika má za cíl expozici oživit, nesmí působit rušivě a nenarušovat ráz dané expozice. 

Videomapping svůj název odvozuje od toho, že doslova „mapuje“ prvky architektury či tvary předmětů, se kterými pracuje ve výsledném obrazu. Na rozdíl od klasické projekce využívá 3D efektu, a to především z perspektivy diváka. Pomocí projektorů lze zakřivit a zdůraznit jakýkoli tvar, linii nebo prostor.

Interaktivní podlaha - speciální projekce, díky které se propadnete do dolu a můžete pozorovat práci horníků

Videomapingové projekce

VideoMapping - model Chrámu sv. Barbory

VideoMapping skřítek - Dačického dům v Kutné Hoře

Chcete podobné řešení?

Podobné reference