Vítejte u devatenáctého vydání Budoucnost práce.

PROČ lidé očekávají od kancelářských prostor mnohem více?

V minulých newsletterech jste si mohli přečíst: CO je těžištěm digitální spolupráce , JAK úspěšně přivést lidi zpět do kanceláře? , Odkud se berou dobré nápady?, JAK vytvořit a rozvíjet vysoce výkonné hybridní týmy?, JAK na změnu povahy práce a vzestup spolupracujících týmů?, PROČ mít rád svou práci?, JAK rozlišit pojem flexibilita vs. autonomie?PROČ na zaměstnanecké zkušenosti a pracovním zážitku záleží?, PROČ změnit, předefinovat, re-designovat, re-konfigurovat PRÁCI?, Kdybychom vs. Abychom a BUDOUCNOST PRÁCE?PROČ je digitální gramotnost důležitá?, JAK lídři a manažeři ovlivňují pocity a chování svých lidí?JAK na agilní a flexibilní pracovní prostory?, Lidé na prvním místě?, JAK by mohl vypadat svět práce v roce 2023...?Budoucnost práce je emocionální. , PROČ se zaměřit na zkušenosti zaměstnanců? a PROČ jsou důležitá přátelství a vztahy mezi zaměstnanci?

Zajímáte se obecně o nové způsoby práce, jak se budou nadále vyvíjet pracovní prostory a kanceláře, jak lze smysluplně využít moderní komunikační a prezentační technologie a bez jakých dovedností se v budoucnu neobejdeme? Jste na správném místě. Můžete se o mně a o tom co dělám dozvědět více...

Jak navrhnout kanceláře, které by si zaměstnanci vědomě vybrali, které odrážejí hodnoty společnosti a stávají se živými a inspirativními pracovními prostory do kterých se lidé rádi vracejí? 

Pandemie nás naučila intenzivněji se zabývat designem kancelářských prostor. V důsledku toho vzrostly požadavky na celkové pracovní prostředí. Pro mnoho organizací je náročnější představit si budoucí kanceláře, aniž by upadly do starých vzorců. Přitom názory a přání zaměstnanců jsou nejdůležitějším výchozím bodem pro budoucnost práce.

Představte si zaměstnance, kteří mohou volně pracovat z domova, hybridně nebo odkudkoli. Příchody do kanceláře a odchody z kanceláře se stávají zcela vědomým a flexibilním rozhodnutím každého. Tato svoboda dělá kanceláře místem, která jsou atraktivní pro všechny. Lidé, pracovní prostory a technologie hrají významnou roli v tom, jestli chodíme do kanceláře rádi nebo ne. Nejen z tohoto důvodu si musíme uvědomit, že je potřeba s kancelářemi něco zásadního udělat.

Mnoho organizací si uvědomuje až nyní, že musí opravdu něco udělat, aby se zaměstnanci rádi vrátili. Většinou volí špatný přístup, protože dělají jen kosmetické změny. Je nutné změnit základní chápání, principy a účel kancelářských prostor. Staré pohledy na funkčnost a využitelnost prostor mají na všechny neuvěřitelně negativní dopady. Kanceláře nejsou muzea, kanceláře jsou místa, kde chceme žít, kde se chceme vzdělávat a rozvíjet, kde se chceme potkávat a socializovat, cítit se v kancelářích opravdu dobře a v bezpečí: lidé se cítí pohodlně v přirozeném pracovním prostředí. Vše, co je falešné, neautentické nebo vnucené, nemůže dlouhodobě fungovat. 

Jak jste na tom s kancelářskými prostory? Rádi vám pomůžeme s návrhem budoucích kancelářských prostor, do kterých se budou vaši lidé rádi vracet a aktivně je využívat.

Svět se mění a s ním i způsoby práce, pracovní prostory, technologie a lidé. Přihlaste se k odběru newsletteru Budoucnost práce, abyste se dozvěděli více o měnící se povaze práce nebo se se mnou spojte prostřednictvím LinkedIn. 

Doprovodné vizualizace, fotografie a video jsou vlastněny společností AV MEDIA SYSTEMS ve spolupráci s Jiri Platek.

KRAJ VYSOČINA, VIDEOKONFERENCE CISCO ROOM BAR,